UMTS

From Teknologisk videncenter
Revision as of 21:46, 23 August 2010 by Pman (talk | contribs) (New page: == UMTS Udfordringer == Nogle lande som f.eks. USA og Japan har allokeret frekvenser forskelligt i forhold til anbefalingerne fra ITU. (International Telecommunication Union) Det har med...)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

UMTS Udfordringer

Nogle lande som f.eks. USA og Japan har allokeret frekvenser forskelligt i forhold til anbefalingerne fra ITU. (International Telecommunication Union) Det har medvirket til den manglende globale interoperabilitet for UMTS-2100 enheder. Løsningen på problemet har været enheder der understøtter flere forskellige frekvenser Quad-band GSM (850, 900, 1800 og 1900 MHz) og tri-band UMTS (850, 1900 og 2100 MHz.)

Nord Amerika har reserveret 2100 MHz båndet til satellit kommunikation, 1900 MHz båndet bliver brugt til 2G netværk.

I starten af udrulningen af UMTS var der flere problemer i mange lande. Problemer med enheder som havde kort batteritid, vejede meget. Den korte batteri tid gjorde at en UMTS samtale kostede dobbelt så meget batteri som en tilsvarende GSM samtale. Et andet problem var opkalds pålidelighed når de mobile enheder skulle skifte fra en UMTS til GSM mast. Kunder oplevede at deres forbindelse blev droppet fordi forbindelser kun var muligt den ene vej UMTS -> GSM dette problem er dog løst i dag, de fleste steder i verden.

Masterne skulle i starten stå med kun 1-1,5 km’s mellemrum når UTMS-2100 blev benyttet, men det er ikke nødvendigt mere med udbredelsen af lavbånd netværkene 900 og 850 MHz.

Apple’s første Iphone blev lanceret med EDGE selvom 3G teknologien var udviklet, men pga. det høje strømforbrug på 3G netværket valgte de det noget mere strøm økonomiske og langsommere netværk EDGE. EDGE kan overføre med 180 Kbit/s

I dag er problemet formindsket, men producenter angiver stadig deres taletid i GSM som værende længere end i UMTS.

Omkostningen til 3G er høj både for licensen samt opgraderingen af eksisterende GSM master. De 4 udbydere i Danmark er 3, TDC, Telia, Orange. Licenserne kostede 950 mIllioner pr udbyder.