DatateknikerV6 svendeprøve
§ 23. Den afsluttende eksamen, der samtidig udgør en svendeprøve, finder sted i sidste skoleperiode som en del af undervisningen. Bekendtgørelse om eksamen finder anvendelse. Eksamen består af en praktisk prøve, jf. § 24, samt af prøver inden for det enkelte speciale, jf. §§ 25-29.
Stk. 2. Opgaverne stilles af skolen efter samråd med det faglige udvalg.
Stk. 3. Elevernes løsning af opgaverne bedømmes af en lærer (eksaminator) udpeget af skolen og to skuemestre (censorer) udpeget af det faglige udvalg.
Praktisk prøve
§ 24. I alle specialer er der en praktisk prøve, der består af systematisk fejlfinding til modulniveau på branchetypisk udstyr med hovedvægten lagt på systemforståelse og systematik i fejlsøgningsproceduren. De hjælpemidler, som er anvendt i undervisningen, må benyttes. Opgaven tildeles efter lodtrækning. Skuemestrene (censorerne) er til stede under prøven og eleven udfører opgaven inden for 20 minutter. I specialet datatekniker har eleven 20 minutter til at forberede fejlsøgningen.
Datatekniker mundlig prøve
§ 25. Eksamen inden for specialet datatekniker består udover den i § 24 nævnte prøve af en mundtlig prøve, der varer 20 minutter, og som tager udgangspunkt i en projektrapport omfattende analyse-, design- og driftsdokumentation, herunder design, planlægning, opbygning og idriftsætning af et avanceret virksomhedsnetværk med tilhørende servere. Arbejdet udføres i et samarbejde mellem højst 4 elever. Opgaven tildeles efter lodtrækning. Projektopgavens varighed er normalt 4 undervisningsuger. Den enkelte elev eksamineres selvstændigt.
Bedømmelse
§ 30. Ved bedømmelsen af de prøver, der er nævnt i §§ 24-29 giver læreren (eksaminator) og censorerne samlet en karakter på grundlag af en votering.
Stk. 2. Ved bedømmelsen af prøverne i §§ 24-28 og § 29, stk. 1, lægges vægt på følgende:
1) Elevens teknisk faglige kompetencer inden for de områder, der er omfattet af uddannelsens mål.
2) Elevens almene og personlige kompetencer til selvstændigt og effektivt at kunne planlægge og varetage almindeligt forekommende arbejdsopgaver.
Stk. 3. Eleven har bestået, når karakteren for hver af de prøver, der indgår i eksamen, er mindst beståelseskarakter.
Stk. 4. Den endelige eksamenskarakter fremkommer som et gennemsnit af karaktererne for de prøver, der indgår i den samlede eksamen efter bekendtgørelse om krakterskala.
Stk. 5. De beregninger, der er nævnt i stk. 4, foretages af læreren og censorer. Skolen indsender oplysninger om de enkelte karakterer til det faglige udvalg senest 1 uge efter prøvernes aflæggelse.
Sygeeksamen og ny eksamen prøve
§ 31. Sygeeksamen og ny eksamen (omprøve) følger bekendtgørelse om eksamen.
Stk. 2. Hvis eleven ikke har bestået den afsluttende prøve aflægges kun omprøve i de eller de prøver, som eleven ikke har bestået.
Skolebevis og afsluttende praktikerklæring
§ 32. Skolebevis udstedes i henhold til hovedbekendtgørelsen og eksamensbekendtgørelsen når skoleundervisningen er gennemført, og når følgende betingelser er opfyldt:
1) Eleven har opnået mindst beståelseskarakter som gennemsnit af alle afsluttende prøvekarakterer eller standpunktskarakterer i grundfag i hovedforløbet.
2) Eleven har opnået mindst beståelseskarakter i hvert enkelt områdefag og specialefag i hovedforløbet.
3) Eksamen efter §§ 23-30 skal være bestået.
Stk. 2. Hvis betingelserne for udstedelse af skolebevis ikke er opfyldt, udsteder skolen en skolevejledning.
§ 33. Praktikvirksomheden udsteder afsluttende praktikerklæring, når praktiktiden i virksomheden er afsluttet jf. hovedbekendtgørelsen.
Uddannelsesbevis
§ 34. Ved uddannelsens afslutning udsteder det faglige udvalg et uddannelsesbevis til eleven som dokumentation for, at eleven har opnået kompetence inden for uddannelsen, jf. § 1.
Stk. 2. Uddannelsesbeviset udstedes i henhold til hovedbekendtgørelsen og eksamensbekendtgørelsen, når skolebevis er udstedt og afsluttende praktikerklæring(er) for praktikuddannelsen er udstedt.